Sposób przygotowania

Jest to mój sposób na czekolady pozostałe po Świętach.Czekoladę rozdrabniamy i gotujemy w garnku z mlekiem,kakao,kawaą i żółtkami jajek. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białka z dodatkiem soli,na koniec dodajemy cukier. Po ostudzeniu wlewamy czekoladę do piany z białek i wszystko delikatnie mieszamy. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki. Pyszności!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Najlepiej robić z gorzekiej czekolady,ale ja daję taką jaką akturat mam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Jaka jest konsystencja kiedy deser już jest gotowy? ;>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Coś jak legumina :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !