Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać mąkę z wodą, sosem sojowym, octem, pieprzem i odstawić. Grzyby i mięso kurczaka pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić posiekaną cebulę, smażyć do zarumienienia, dolać wywar, pieczarki i mięso. Zagotować, zmniejszyć gaz i lekko gotować ok. 15 minut. Mieszając dolać mąkę ziemniaczaną z sosem i resztą. Mocno mieszać i powoli dolać roztrzepane jajko. Przyprawić olejem sezamowym, posolić i odstawić. Jeszcze raz zupę wymieszać by jajko połączyło się z płynem i podawać w gorących naczyniach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    jak u mamy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zupa pod mój smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !