Sposób przygotowania

Ciasto:
Wyrobić ciasto z mąki, jajka i letniego mleka, aby było dosyć wolne.
Farsz:
Ser biały i ugotowane wcześniej ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa. Pół cebuli pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać to do sera i ziemniaków i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Rozwałkowujemy ciasto, nakładamy po trochę farszu i wykrawamy kluski foremką do pierogów.
Następnie pierogi wrzucamy na wrzącą i osoloną wodę. Gdy wypłyną na wierzch gotować ok 5 minut.
Na koniec zeszklić drugą połowę cebulki na maśle i polewać tym pierogi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    W końcu przestanę kupować. Dzięki za przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !