Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, potem wymieszać z mięsem, połową posiekanej cebuli, roztartym czosnkiem, jajkiem i 1 łyżką koncentratu. Przyprawić solą i pieprzem, uformować 12 podłużnych frykadelek, owinąć plastrami szynki. Obsmażyć na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego a w pozostałym tłuszczu przesmażyć pieczarki i resztę cebuli, dołożyć resztę koncentratu, podlać niepełną szklanką wody i śmietanką. Zagotować, przyprawić do smaku, również oregano i zalać frykadelki. Zapiekać 10 minut w gorącym piekarniku. Podawać z gniecionymi ziemniakami ugotowanymi w odpowiednim czasie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    cetnie bym spróbowała, ale takiego gotowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam zwykłe mielone.... ale takie to już w ogóle coś wspaniałego !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !