Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy (prócz ziela i liście laurowego), następnie wlewamy odrobine magii i mieszamy wszystkie przyprawy. Obrany czosnek przeciskamy przez praske i dodajemy do reszty przypraw, mieszamy i wlewamy olej - wtedy tez dorzucamy liscie i ziele. tak przygotowaną marynate pozostawiamy na 2h aby sama przeszła smakiem. Zeberka układamy w naczyniu i zalewamy przygotowaną maryna ta na całą noc. mieso pieczemy w foliowym rękawie aby było soczyste przez 1,5h

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Takie żeberka to muszę robić z podwójnej porcji , bardzo nam smakują.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobrze przyprawione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !