Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy, przekładamy do garnka, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Gotujemy. W międzyczasie obieramy ziemniaki i marchewkę, oczyszczamy włoszczyznę. Ziemniaki i włoszczyznę kroimy w kostkę, zaś marchewkę ścieramy na jarzynówce o grubych oczkach. Gdy wywar będzie gotowy dodajemy warzywa i kaszę, gotujemy dalej. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z dowolną zieleniną- natka pietruszki, koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczny i taki złocisty:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    piękny krupnik i jaki smaczny musi być :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    apetyczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !