Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i wymieszać z przyprawami Prymat. Powstałą pastą natrzeć mięso i odstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie włożyć mięso do brytfanny, dodać masło i podlać 2-3 łyżkami wody. Początkowo piec pod przykryciem w temperaturze 180 st. C, a po 40 min podnieść temperaturę do 210 st. C, zdjąć przykrycie i piec jeszcze około 10 min do zrumienienia.

Mięso pokroić w plastry i podawać na gorąco z ziemniakami polanymi sosem i surówką, albo na zimno z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    schab a do tego aromatyczny... pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    świewtny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !