Sposób przygotowania

Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa.
Podsmażać do zrumienienia cebuli.
Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać sos sojowo grzybowy i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
Sos zagotować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetny ten gulasz,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !