Sposób przygotowania

Ośmiornicę pokroić na duże kawałki i delikatnie oprószyć mąką.Włożyć do rondla z rozgrzaną oliwą i smażyć 2-3 minuty.

Wlać wino,dodać przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy a następnie dusić na małym ogniu aż mięso ośmiornicy zmięknie a sos zgęstnieje (ok 1 godziny).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Mmmm... owoce morza:) Szkoda, że u nas najczęściej z mrożonek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Ciekawe jak smakuje.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zgadzam się Kakiaa, szkoda, że z mrożonek :(
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    zjadłoby się :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczne danie
  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ja bym nie zjadła
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    zdecydowanie nie dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    na prawde jest pycha, takie mieciutkie miesko zwlaszcza ze swiezym chlebem maczanym w tym sosiku
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jak dla mnie -rewelacja!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    plagiat : http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-3331_osmiornica-w-czerwonym-winie.html
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Katarzyno S, no cóż to, że tytuł jest taki sam nie oznacza, że potrawa jest identyczna (zwłaszcza, że porównując z podaną przez ciebie stroną, różnią się też składniki i sposób wykonania) a już na pewno nie oznacza to plagiatu. Mieszkałam kilka lat w Grecji i tak właśnie przyrządzaliśmy tę potrawę co zresztą obrazuje zrobione przeze mnie zdjęcie. A co do twojego sosu beszamelowego to przyznaj sama ze podobieństwo od razu rzuca się w oczy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musisz przyznac ze nazwa taka sama, jak w przypadku mojego sosu.jak widzisz, przepis może być podobny,ale nie jest plagiatem. sos beszamelowy raczej każdy robi podobnie,a że pochodzi Z hiszpanii to niestety nazwa podobna w wielu przypadkach.pozdrawiam i proszę nie wysuwaj bezpodstawnie oskarzeń, bo ja akurat jestem czysta, jesli chodzi o plagiaty
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Katarzyno S , zgadzam się z Tobą, ja również brzydzę się plagiatami i kopiowaniem cudzego, nigdy nie przypisałabym sobie czegoś co nie jest moje. Ja po prostu uwielbiam gotować. Zaglądam do szafki, lodówki i z tego co mam zawsze coś wyczaruje, a jeśli okazuje się,że są w necie podobne przepise nie zamierzam rezygnować z umieszczenia mojego przepisu w mojej księdze.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    hmm,a ja ostatnio zastanawiałam sie jak przyrządzić ośmiornicę...głosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Hm...jeszcze nigdy ośmiornicy nie jadłam i powiem szczerze mam pewne opory, ale tak jak kiedyś przełamałam się do zjedzenia surowej ryby, tak i pewnie kiedyś przekonam się do zjedzenia ośmiornicy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    nie jadłam chętnie bym spróbowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    nieźle wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekaw jestem smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nie jadlam osmiornicy, ale chetnie bym spróbowala
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nie jadlam osmiornicy, ale chetnie bym spróbowala
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Na prawdę warto spróbować, pyszne mięsko, polecam ;)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Agnieszko , Agniesiu , coś Ty uczyniła ..... , ześ tą ośmiorniczkę w winie utopiła......?!Biedna pokrojona w oliwie się smaży , chyba nic gorszego już się nie wydarzy.....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    orginalne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !