Sposób przygotowania

1. Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i czekoladowe budynie. Piec 35-40 min w 180st.
2. Krem: Budynie waniliowe ugotować na mleku, przestudzić. Margarynę utrzeć, dodawać na przemian budyń i pokruszoną chałwę. 2/3 kremu przełożyć ciasto, resztę rozsmarować na wierzchu. Posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    cos dla mnie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    o fajne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    Nigdy nie słyszałam o cieście z chałwą, na pewno pyszne, myślę, że warto spróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawy placuszek i ta chałwa...super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    superowe ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj gwarantuję, że naprawdę warto spróbować:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Przez ciebie jak tylko wyjdę z domu to kupię chałwę :) pewnie ciasta nie zrobię bo zjem ją zanim dojdę do domu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Iwonko to kup jej więcej, ja też zawsze muszę tak robić:(:( A ciasto naprawdę gorąco polecam!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    musi być pyszne,muszę też zaopatrzyć sie w chałwę:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    coś pysznego....
  • 0
    dsc_0596
    Opublikowano

    turkus3

    uwielbiam chałwę :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !