Sposób przygotowania

Herbatę, mleko, śmietankę i cukier podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, ale nie gotować. Odstawić na 10 min. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Przecedzić do garnka, dodać żelatynę. Podgrzewać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Musem napełnić pucharki, wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zieloną herbatę bardzo lubię i pijam ją codziennie. Ale deseru z nią jeszcze nie robiłam - a smak musi być ciekawy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zapewniam, że warto spróbować:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Intryguj?ce.Musz? wypróbowa?.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    oryginalne, nie wiedziałam, że herbata zaparzy się w mleku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Kaloryczne i tłuste, ale warte grzechu. Przepis na przyszły weekend, akurat odwiedzi mnie mama, która uwielbia zieloną herbatę, więc jest okazja, żeby ją zaskoczyć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zapewniam, że się zaparzy:) A na kalorie warto czasem przymknąć oko:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ciekawy przepis:) wygląda prześlicznie pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fantastyczny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super sie prezentuje
  • 0
    dsc_0596
    Opublikowano

    turkus3

    codziennie piję w pracy zieloną herbatę ale takiego deseru jeszcze nigdy nie spotkałam :-) wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !