Sposób przygotowania

Umytą soczewicę wrzucamy na 12 godzin do zimnego wywaru mięsnego. Garnek z napęczniałą soczewicą i wywarem gotujemy około 50 minut. NIE SOLIMY. Obrane, umyte i pokrojone na małe kawałki warzywa wraz z pokrojonymi kiełbaskami wrzucamy na następne 50 miinut do gotowania. Solimy do smaku. Mąkę kukurydzianą mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody i zagęszczamy zupkę. dodajemy gałązkę tymianku i posiekany szczypiorek. Podajemy i jemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam jej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    ale pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !