Sposób przygotowania

Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka i wiórki kokosowe. Mieszamy. Do zamieszanego dodajemy mąkę z proszkiem (stopniowo) i zagniatamy aż powstanie zwarte ciasto. Tak przygotowane zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki, aby się schłodziło na ok. pół godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość 1-2 cm, kroimy w kwadraty o boku 4-5 cm, a następnie po przekątnej na trójkąty. Pieczemy na złoty kolor przez ok 20 minut w temp. 180st. Po wystudzeniu zanurzamy w lukrze i obtaczamy w kokosie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kokoski lubię i robie podobne...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    jak z kokosem, to muszą być boskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !