Sposób przygotowania

Filet niech będzie podwójny, a bulion może być przygotowany z kostki. Ziemniaki obrać ze skórki, ugotować - tak, aby nie były całkiem miękkie. Powinny być lekko niedogotowane. Pierś kurczaka pokroić w niewielkie kawałki - podsmażyć na oliwie. Marchew pokroić w drobną kostkę - poddusić do miękkości na odrobinie oliwy z wodą. Cebulę pokroić w pióra i lekko zeszklić na maśle - jednak jeśli ktoś lubi mocniejszy smak cebuli zostawić surową. Układać w naczyniu żaroodpornym warstwami - ziemniaki - mięso - marchew - cebula - ser - posypać solą, pieprzem i pokrojoną drobno pietruszką - ziemniaki - mięso - marchew - cebula - ser - sól, pieprz i pietruszka. Zalać przygotowanym bulionem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 st przez ok 30-40 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !