Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać przyprawy sól, pieprz i vegete w umiarkowanych ilościach. Wszystko wymieszać odstawić do lodówki na ok 60min. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło przesmażyć przygotowane pieczarki. Czosnek obrać, rozetrzeć ze solą, dodać do pieczarek i razem chwile przesmażyć. Przestudzić. Do pieczarek dodać drobno pokrojoną cebule, obie mąki, jajka, pieczarki i mięso. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej, wykładać masę łyżką formując kotlecikowe placuszki. Smażyć na rumiano z obu stron.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !