Sposób przygotowania

W garnku roztop masło, wsyp mąkę i wymieszaj, lekko podgrzewając bez podsmażania ( zasmażka powinna pozostać biała). Wlej wywar mięsny (może być z kostki), mieszając dokładnie by nie powstały grudki. Doprowadź do wrzenia i gotuj na niewielkim ogniu 3-5 minut. Obierz awokado i wyjmij pestkę. Owoc rozgnieć w miseczce widelcem na miazgę i dodaj do zupy. Podgrzej ale nie gotuj. Przypraw solą i pieprzem. Wlej wino i od razu podawaj, wkładając do każdego talerza trochę ubitej śmietany i posypując koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie gotowa?am jej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    orginalne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    wyśmienita zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !