Sposób przygotowania

Marchewkę obierz i pokrój w plasterki lub kostkę. Obierz i pokrój cebulę, kartofle i seler. W garnku roztop masło, dodaj cebulę i przesmaż, aż stanie się szklista, wówczas włóż wszystkie jarzyny i podsmażaj je przez 10 min. na niewielkim ogniu.
Dolej 1 l wody, przypraw solą i pieprzem, zagotuj i pozostaw na ogniu przez 15 min., następnie zmiksuj na krem.
Śmietanę można dodać do zupy przed podaniem lub podawać oddzielnie. Posyp koperkiem a do każdego talerza włóż wiórek masła.

SMACZNEGO.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię taką :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ja te?.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    pyszniutka :)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !