Sposób przygotowania

Miękkie masło ucieramy z żółtkami. Do powstałej masy dodajemy śmietanę i spirytus. Lekko mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę i zarabiamy ciasto (tak aby powstawały pęcherze). Ciasto rozwałkuj na placki o grubości 1-2 mm, następnie pokrój ciasto na paski, a w środku każdego paska zrób nacięcie. Jeden z końców paska przełóż przez nacięcie - odwróć i pociągnij. Smaż na głębokim oleju na złoty kolor. Dekoruj cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    takie domowe są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    zjadłabym całą michę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pięknie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !