Sposób przygotowania

Łączymy mąkę, jajo, proszek do pieczenia, masło, smalec i śmietanę, wyrabiamy masę na gładkie ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę. Bakalie sparzamy wrzątkiem, migdały kroimy na połówki i mieszamy razem z rodzynkami i masą makową. Schłodzone ciasto dzielimy na pół, jedną porcję wykładamy na posmarowaną margaryną blaszkę, na to wykładamy masę makową z bakaliami i to wszystko pokrywamy resztą ciasta, tym razem ścieramy je na tarce i posypujemy całość. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 175-180 stopni na około godzinę. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    rewelacja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    Pysznie się zapowiada to ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    aż ślinka leci na to ciasto:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to będzie dobre ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota,mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zapowiada się smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !