Sposób przygotowania

Na żeberkach gotujemy wywar, dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości. W międzyczasie ogórki kwaszone ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy ogórki i dusimy. Gdy warzywa będą miękkie, przekładamy do nich ogórki, gotujemy kilka minut. Zupę zabielamy śmietaną doprawiając ją do smaku solą oraz pieprzem. Możemy dodać też inne, ulubione przyprawy oraz posiekaną drobno zieleninę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    moja ulubiona!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo lubię taką zupkę!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    przez długie lata miałam ją zawsze we wtorek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    zawsze zamawiam ogórkową w barze mlecznym :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    mmmmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zapowiada się super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna, bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !