Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10-15 sztuk
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
żeberka 2 kawałki
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
ogórki kwaszone 6 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Na żeberkach gotujemy wywar, dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości. W międzyczasie ogórki kwaszone ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy ogórki i dusimy. Gdy warzywa będą miękkie, przekładamy do nich ogórki, gotujemy kilka minut. Zupę zabielamy śmietaną doprawiając ją do smaku solą oraz pieprzem. Możemy dodać też inne, ulubione przyprawy oraz posiekaną drobno zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.12.2013 22:16
świetna, bardzo smaczna
IKrakowianka 15.09.2013 19:06
zapowiada się super
Katarzyna/kate1980 19.04.2012 20:59
moja ulubiona
Paulina33 11.04.2012 15:04
mmmmmm
Justyna Jussstiii 04.01.2012 09:35
super
Kas2 04.01.2012 01:01
przez długie lata miałam ją zawsze we wtorek :)
treonina 04.01.2012 00:35
bardzo lubię taką zupkę!
octo 04.01.2012 00:23
moja ulubiona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak