Sposób przygotowania

Rodzynki i drobno pokrojoną cykatę wkładamy do miseczki zalewamy dobrym rumem i zostawiamy na godzinę pod przykryciem.Masło ucieramy z 1/3 częścią cukru i startą skórką cytrynową na pulchną masę.Zółtka oddzielamy do białek,i żółtka stopniowo dodajemy do maślanej masy.Białka ubijamy dodając powoli resztę cukru aż powstanie sztywna piana taka że można ją kroić nożem.Rodzynki i cykatę obtaczamy w mące.Do maślanej masy dodajemy pianę i obtoczone w mące rodzynki i cykatę i ostrożnie mieszamy najlepiej drewnianą łyżką.Ciasto wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy 60 minut.Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !