Sposób przygotowania

Chałki kroimy na kromki niezbyt grube. Każda kromkę smarujemy masłem i posypujemy cukrem
Żółtka i resztę cukru ucieramy w garnku.Dolewamy gorace mleko i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez chwilę na małym ogniu.
Jabłka obieramy, scieramy na tarce. Podsmazamy na masle.
Naczynie zaroodporne smarujemy masłem. Układamy w nim warstwami jabłka i kromki chałek. Zalewamy sosem jajeczno- mlecznym.
Naczynie wstawiamy do naggrzanego piekarnika i zapiekamy potrawę przez ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy delikatnie cukrem waniliowym. Podajemy gorace.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pewnie smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !