Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy bulion jak na normalny rosół. Można użyć kości, które zostały z kurczaka, pałki, skrzydełka-wybór należy do Was. dodejemy marchew, pietruszkę, liść, laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól (bądź kostkę rosołową z kurczaka lub warzywną). Gotujemy tak długo aż mięso będzie dobre.
W drugim garnku podgrzewamy olej. Wrzucamy starty imbir, starty czosnek i posiekaną papryczkę chilli. Chwilę podsmażamy (oby nie spalić czosnku). Dodajemy pokrojoną białą część cebulki dymki. Wszystko zalewamy odcedzonym przez sitko wywarem z pierwszego garnka.
Marchewkę kroimy w kostkę, a mięso rozdzielamy. Je również wrzucamy do zupy. Gotujemy ok 5 min. doprawiamy sosem sojowym. Podajemy ze świeża pietruszką lub kolendrą oraz cienkim makaronem, najlepiej typu noodle.

Rosól doskonale nadaje się na przeziębienia oraz zimne dni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !