Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z orzechami laskowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy laskowe 200 g
czekolada gorzka 50 g
cukier 100 g
mąka 250 g
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
migdały 50 g
jaja 2 szt.
rum 2 łyżeczki
mleko 175 ml
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z orzechami laskowymi

Orzechy laskowe rozłóż na blaszce, wstaw do piekarnika i zapiekaj 8 min., aż będą brązowe. Posiekaj grubo czekoladę. Orzechy wyjmij z piekarnika i ostudź. Zetrzyj brązową skórkę i drobno je posiekaj. Wymieszaj w misce orzechy, skórkę z cytryny, cukier, mąkę, proszek oraz migdały. Na końcu dodawaj stopniowo jajka, rum i mleko. Ciasto wymieszaj. Przełóż do formy i piecz 45 min w 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak