Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa orzechowa do wafli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 750 gramów
cukier puder 0,5 kg
śmietana 30% 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: masa orzechowa do wafli

Orzechy sparzyć i zmielić. Następnie bardzo dokładnie utrzeć je z cukrem pudrem. Na koniec dolewamy śmietankę. Nie koniecznie będzie to cała szklanka-tyle, by masa nadal pozostawała gęsta. I już można przekładać nią wafle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.01.2012 09:43
super
Wiesława1 03.01.2012 06:55
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak