Sposób przygotowania

Ogórki, oczyścić, umyć, włożyć do wyparzonych słoików, włożyć koper, pieprz ( do każdego słoika 1/2 łyżki), liść laurowy, ząbki czosnku, ziela angielskiego Zimną wodę wymieszać dokładnie z solą i zalać nią słoiki oraz zamknąć słoik szczelnie. Ogórki odstawić w ciemne miejsce i pasteryzować najlepiej kilka dni, by nabrały odpowiedniego smaku.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    lubię je
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Ja też wszelkiego rodzaju, najlepsze są własnej roboty, bo każdy robi do swojego smaku, i zawsze sama pielęgnuję ogórki w ogródku ;) oczywiście ogórki
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam ogórki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    najlepsze są własnej roboty,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !