Sposób przygotowania

krem czekoladowy
Kremówki 36 procentowe ubić z śmietan-fixem na sztywną pianę
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, odstawić z ognia i mieszać aż przestygnie, powoli dodawać czekoladę do bitej śmietany i mieszać aż powstanie jednolity krem czekoladowy. wstawić do lodówki
Ciasto:
oddzielić żółtka od białek, ubijać żółtka z cukrem i 2-3 łyżkami gorącej wody aż powstanie biała puszysta masa.W osobnej misce ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę.
Do masy jajecznej dodać przesianą makę i kakao wymieszać drewnianą lub oplastikową łyżką, dodać proszek do pieczenia i białka wszytsko delikatnie mieszać aż wszytsko się połączy. Tortownicę wysmarować margarynną i posypać byłką tartą wylać do niej ciasto i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dekoracje:
rozpuścić nad parą wodną czekoladowy groszek, wlać do foliowego rękawa i na pregaminie wylać kratkę o długości boków tortownicy.
Po upieczeniu biszkoptu pozostawić do ostygnięcia, w tym czasie odcedzić wiśnie ale nie wylewać soku. Zagotować wiśnie z cukrem i kilkoma łyżkami soku z wiśni dodac dwie łyżki mąki i zagotować aż zgęstnieją.

Ostygnięte ciasto podzielić na trzy okrągłe części
Dolną część posmarowac kremem czekoladowym i położyć kolejnym biszkoptem i przełożyć kolejny masą z wiśni i przełożyć kolejną częścią ciasta posmarować górę i boki kremem czekoladowym i udekorowac kratką z czekolady,
dekorowac według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    robi wrażenie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pięknie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !