Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić z miodem, dodać cukier i mieszać podgrzewając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mąkę wymieszać z sodą, przyprawą, dodać dokładnie rozmieszane jajko i połączyć z wystudzoną masą miodową.
Wyrobić gładkie ciasto.
Porcje ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 1 mm, wykrawać dowolne ciasteczka.
Piec ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka najlepsze są na drugi i kolejny dzień, długo nie tracą świeżości, są kruchutkie i pyszne
Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pycha! :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kas2

    lubię, bardzo!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo je lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jakie aromatyczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię je
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    po prostu magiczne...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !