Sposób przygotowania

Fasolę zalać gorącą wodą, zagotować 1 minutę i odstawić na godzinę w zakrytym garnku w ciepłym miejscu.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, odcedzić do miseczki a na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
Fasolę po godzinie zagotować w wodzie w której się moczyła, dodać kiełbasę i gotować ok. 1/2 h, po tym czasie dodać boczek, podsmażoną cebulkę oraz koncentrat pomidorowy. Dodać przyprawy.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do fasolki.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam fasolę "jaś" a jeszcze po bretońsku to tym bardziej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !