Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać i opłukać. Groch opłukać i razem z włoszczyzną, boczkiem, czosnkiem i przyprawami zalać w garnku 6 szklankami wody. Gotować 40 min., a następnie wyjąć boczek i przyprawy, a zupę zmiksować. Boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na tłuszczu i dodać do zupy. Wsypać majeranek, doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    apetyczne konkretne klasyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    przepysznie wygląda!!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dla mnie bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !