Sposób przygotowania

Warzywa oczyszczamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na rózyczki. Marchew kroimy na talarki. Brykselkę jeśli jest mała zostawiamy w całości, większą kroimy.
Wszystkie warzywa obgotowujemy przez ok 10 minut. Osaczamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa. Dusimy pod przykryciem do miękkości na małym ogniu. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Jajka smażymy na oleju. Doprawiamy sola i pieprzem.
Natkę pietruszki drobno siekamy.
Warzywa wykładamy na talerze, na jarzynach układamy jajka. Wszystko posypujemy natką pietruszki.


Smacznego:-))))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !