Sposób przygotowania

Wodę podgrzać by była ciepła i rozpuścić w niej cukier a także drożdże. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do nie rozpuszczone drożdże. Banany obieramy, rozgniatamy widelcem lub miksujemy i dodajemy do mąki. Łyżką wyrabiamy niezbyt gęste ciasto drożdżowe. Zostawiamy do wyrośnięcia. Rozgrzewamy patelnię z niewielka spryskaną kilkoma kroplami oleju. Łyżką bierzemy porcje ciasta i wykładamy na patelnię (nakładanie będzie łatwiejsze jeśli uprzednio będziemy moczyć łyżkę w wodzie). Smażymy na złoto z obu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ja takie też robię tylko używam zakwasu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    ja na zakwasie jeszcze nie próbowałam ale pomysł bardzo mi sie podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !