Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada drożdżowa z masą makową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
cukier 150 g
drożdże 50 g
żółtko jajek 4
margaryna 1 kostka
mleko 150 ml
cukier wanilinowy 1
masa makowa

Przepis i sposób przygotowania na: rolada drożdżowa z masą makową

Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru,ciepłym mlekiem i mąką ok 1/4 z całościOdstawić w ciepłe miejsce na 15min.ŚŻółtka utrzeć z cukrem,dodać rozczyn i pozostałe składniki.Wyrobić ciasto na końcu dodać rozpuszczoną margaryne.Odstawić do wyrośnięcia..Ciasto podzielić na 2 części .Każdą część rozwałkować ,nałożyć masę makową,rozsmarować i zwinąć ciasto w roladę.Położyć na papier do pieczenia lub zawiń pozostawiając miejsce na wyrośnięcie.Upiec w temp 180st ok 50 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.08.2012 21:41
super
Luki 24.03.2012 12:19
pysznosci
zdzislawa2 26.01.2012 11:39
przepyszne
iknbozka 01.01.2012 17:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak