Sposób przygotowania

Przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj tłuszcz, cukier, waniliowy cukier i jajko. Zagnieć gładkie ciasto i wstaw je na pół godziny do lodówki do schłodzenia. Posiekaj kandyzowane owoce. W rondelku zagotuj śmietanę z miodem, masłem i cukrem. Dodaj migdały i posiekane owoce. Masę odstaw do schłodzenia. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia na kształt prostokąta o rozmiarach blachy. Przełóż je na blachę wyłożoną drugim kawałkiem papieru do pieczenia, a górny papier z ciasta zdejmij. Równomiernie posmaruj ciasto migdałową masą. Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gotowe wystudź. Pokrój ciasto na kawałki o wielkości ok. 2 na 5 cm. Brzegi poszczególnych kawałków namaczaj w polewie czekoladowej. Odstaw do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    są bardzo bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !