Sposób przygotowania

Dokładnie myjemy owoce i drylujemy. Do cukru dodajemy wyciśnięty sok z cytryn i sok z drylowania wiśni. Gotujemy stale zbierając łyżka powstającą pianę, aż powstanie gęsty syrop. Do syropy dokładamy wiśnie i przygotowaną wcześniej skórke cytrynową. Gotujemy na małym ogniu często mieszając. Odstawić kilka razy do pełnego ostygnięcia i zagotować ponownie co 3-4 godziny. Konfitura jest idealna gdy owoc nie wypływa na górę. Gorącą przekładamy do słoików i na wierzch wlewamy łyżkę spirytusu by wiczko lepiej trzymało.

Komentarze

  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    mmm musi być pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !