Sposób przygotowania

Pieczarki umyć osuszyć w papierowym ręczniku, odciąć nóżki, pozostawiając same kapelusze. Do miski wlać piwo, oliwę, dodać żółtka, sól, pieprz i mąkę, dokładnie zmiksować. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wmieszać. Przygotowane kapelusze pieczarek zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu. Podawać jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo podoba mi się pomysł na piwne ciasto. Przepis prosty i wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !