Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać wodą i zagotować, odcedzić. Następnie dodać startą na dużych oczkach marchew, masło, wlać kilka łyżek gorącej wody i dusić pod przykryciem kilka minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki, dodać do kapusty i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z kapustą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym, dodać koperek, wymieszać. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno pyszna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    do drugiego dania w sam raz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !