Sposób przygotowania

Warzywa obrać, opłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebule i obrane ogórki pokroić w kostkę. Na połowie masła przysmażyć warzywa i włożyć do garnka. Na reszcie masła zrumienić cebule, dodać ogórki i chwilę dusić. Do warzyw wlać 5 szklanek wody, dodać przyprawy, przyprawę do potraw KUCHAREK do smaku i gotować na wolnym ogniu 20 min. Następnie dodać ogórki i gotować jeszcze 10 min. Mąkę połączyć ze śmietaną, zaprawić zupę i zagotować, doprawić do smaku ziołami. Podawać z ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Super przepis, ale wolałabym tą zupkę na obiad.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    chyba pomyłka z kategorią ale zależy co kto lubi :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Tak niektórzy lubią zupki na kolację
  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    pycha, uwielbiam ogórkowa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię kwaśne zupy
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    a ta jest bardzo smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczek

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    zupki są the best
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    dobra zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !