Sposób przygotowania

Kapuste białą oraz czerwoną dość cienko szatkujemy w niezbyt długie paski (można przekroić je na pół). Zalewamy kapustę wodą, wrzuycamy kostkę rosołową, dodajemy soli i pieprzu i gotujemy. W chwili kiedy kapusta zacznie się gotować dodajemy obraną i pokrojona w talarki marchewkę - gotujemy całość do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie dodajemy śmietane oraz 2 łyżki posiekanej pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 minut. Zupa powinna być gęsta, jemy sama lub dogryzamy chlebem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawe jaki kolor ma ......?
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też pierwsze co pomyślałam, to jak misia53 'ciekawe jaki ma kolor' :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !