Sposób przygotowania

CIASTO: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na sztywną pianę. Następnie dodać do tego cukier i ubijać do momentu uzyskania gęstej piany. Wmiksować żółtka na małych obrotach. Później wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia i dodać do ciasta. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. MASA: Galaretkę rozpuścić w 500 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę przełożyć do wysokiego, wąskiego naczynia. Następnie zacząć ubijać. Gdy śmietana powiększy objętość dodać serki homogenizowane, śnieżkę w proszku, lekko stężaną galaretkę i cukier. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 5 minut. Biszkopta przeciąć wzdłuż na pół. Wyłożyć masą. Przykryć drugą połową biszkoptu. Przetrzeć powidłami i posypać posypką cukierkową oraz startą białą czekoladą

Komentarze

  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smaczności!!!
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    rewelka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    w wersji trochę inaczej jest przepysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !