Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklić pokrojoną w kostkę dymkę, dodać oczyszczone i umyte kurki. Po chwili wrzucić czosnek, wlać białe wino i dodawać kolejno masło cytrynowe, posiekany szczypior i koperek. Kurki doprawić świeżym tymiankiem, solą i grubo mielonym pieprzem, a następnie dodać pokrojone w grubą kostkę pomidory bez skóry i nasion i główki szparagów.
Sałaty porwać, wymieszać z kiełkami i ułożyć na talerzu.
Ugotowaną ośmiornicę oprószyć pieprzem cytrynowym, chwilę grillować i pokroić w plastry.
Gorące smażone kurki ułożyć na sałacie z kiełkami. Na nich umieścić plastry grillowanej ośmiornicy. Przed podaniem sałatkę posypać pestkami słonecznika i płatkami tartego parmezanu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !