Sposób przygotowania

Do dużej miski przesyp mąkę , dodaj cukier i pokrojone w kostkę zimne masło i zagnieć palcami tak , aby przypominało kruszonkę . Dodaj wodę i szybko zagnieć ciasto . Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut . Brzoskwinie pokrój w ósemki, przełóż do miski i posyp cukrem . Borówki umyj i osusz . Ciasto podziel na dwie części 2/3 i 1/3 . Większą część rozwałkuj i wyłóż na okrągła formę do ciasta o średnicy 24 m , na to nałóż owoce . Rozwałkuj drugą część ciasta i przykryj nią owoce , dokładnie sklejając brzegi ciasta . Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem . Piecz 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C . Jeśli ciasto rumieni się zbyt szybko , przykryj je papierem do pieczenia .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    aż mam ochotę na coś słodkiego
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    suuuper!
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !