Sposób przygotowania

W 0,5 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, jak mleko zacznie się gotować dodać rozmącone żółtka z mąkami. Zagotować jeszcze chwilkę i domowy budyń gotowy. Jeżeli lubicie bardzie leisty budyń należy wziąć więcej szklanek mleka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    wypróbowałem na swoich niejadkach, polecam, może troche mniej słodki...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Uwielbiam desery domowej roboty:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    budyń pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    pysny jest taki domowy budyń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !