Sposób przygotowania

Z kiszonej kapusty wyciskamy wode (do pojemniczka, poniewaz bedzie trzeba ja dodac na koncu)taka kapuste szatkujemy i dodajemy do wody, gotujemy ok. 1.5H z zielem angielskim i liscmi laurowymi, dodajemy maly kawalek zeberek. W osobnym naczyniu na malej ilosci oleju smazymy boczek z kielbasa (mieso musi byc pokrojone w kostke). po ok. 10min. smazenia dodajemy do zupy. w kolejnym naczyniu smazymy ziemniaki pokrojone w kostke ze spora iloscia majeranku(caly czas mieszajac poniewa ziemniaki przywieraja do dna naczynia smazymy ok. 5min dodajemy wode (solimy i pieprzymy) zeby przykryc ziemniaki gotujemy ok.10-15min i dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy pokrojony zabek czosnku i kwas z kapusty, taka zupe gotujemy ok. 15min

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    kwaśnica - wspomnienie wakacji w górach :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsza po imprezie np. sylwestrowej...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    chetnie spróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zupa udana będzie z Ciebie kucharz.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubi?
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    Dobra zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super,bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !