Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę obrać, drobno posiekać. 2 łyżki masła rozgrzać na patelni, wrzucić pieczarki i cebulę, zeszklić. Następnie lekko osolić i podgrzewać aż płyn odparuje, przestudzić. Jajka przekroić wzdłuż na pół, nie uszkadzając skorupki. Białka wraz z żółtkami delikatnie wyjąć, posiekać. Natkę opłukać, posiekać. Natkę i posiekane jajka dodać do pieczarek z cebulą, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą. Skorupki napełnić farszem, posypać tartą bułką i docisnąć. Olej i resztę masła rozgrzać na patelni, ułożyć jajka, farszem do dołu i smażyć 2 minuty. Następnie ostrożnie przełożyć na talerz.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !