Sposób przygotowania

Margarynę należy utrzeć z cukrem pudrem, a następnie dodać kolejno pozostałe składniki-mleko w proszku, starte lub zmielone herbatniki, surowe białko, wódkę oraz 200gramów wiórków kokosowych. Resztę wiórków pozostawiamy do obtoczenia kuleczek. Wyrobioną masę wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie formujemy z niej niewielkie kuleczki, w środek wkładając migdał bez skórki. Gotową kuleczkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki należy schłodzić przynajmniej 4 godziny, by zrobiły się lekko twarde-inaczej będą się rozpadać. Należy je przechowywać w lodówce. Z podanych składników wyjdzie na prawdę pokaźna sterta średniej wielkości kuleczek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    paula902405

    uwielbiam kokos napewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !