Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kiszonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 opakowanie
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
olej 2 łyżki
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kiszonej kapusty

Z kapusty odcisnąć nadmiar soku, jeśli jest zbyt kwaśna, przepłukać. Marchewkę oraz obrane jabłko zatrzeć na tarce (na drobnych oczkach). Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać 2-3 łyżki oleju. doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak