Sposób przygotowania

Parzymy w filiżankę mocną kawę.
Na dno kieliszka (w którym będzie podawana kawa) wlewamy Whisky (koniecznie Irlandzką, nie Szkocką! ;) ) i dodajemy cukier (może być brązowy, ponoć smak z brązowym jest lepszy, choć ja nie wyczuwam różnicy w tym przypadku). Następnie wlewamy do tego kawę i dodajemy na wierzch śmietanę.
Spotkałam się też z ogrzewaniem kieliszka przed wlaniem Whisky - nalewa się do niego na chwilę wrzątek.
Kawa dobra, choć trzeba lubić taki smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    Kiedy mozna przyjsc do Pani na kawe?
  • 0
    original
    Opublikowano

    senninha

    W każdej wolnej chwili :) Kawy Ci u nas dostatek - pełna szafka :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię taką :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !