Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: Żółtka utrzeć do białości z margaryną i cukrem. Gdy masa będzie puszysta, dodać całą cytrynę (sparzoną i wyszorowaną) startą na tarce. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i dodać do masy. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.  LUKIER: Z cukru pudru i soku z cytryny przygotować lukier. Lukrować ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika.  Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    uwielbiam taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !